Weddenschappen

Het was een van de eerste ritten van de Stip/Klucht- 4 Daagsen. De TFC ritten en de S/K tochten waren nog niet gefuseerd. Het was in 1988. We reden van Noordwijk via Den Bosch naar Valkenburg. Terug ging het via Utrecht. Op de tweede dag was de aankomst in het Zuid-Limburgse Valkenburg. We sliepen in een leuk hotel. S'avonds gezellig stappen in het uitgaans gebied. En zo stonden we in een gezellig kroegje met een aantal locals aan de bar.

Ricardo ( wie kende hem niet), voor diegene die niet weten wie dit was, hij was de grootste man die er toen in Noordwijk woonde. Hij was meer dan 2 mtr en woog 100 kg. Schoenmaat 49 met pijn. Zette de plafond ventilator met zijn handen stil,

Stond aan de bar naast een kleine man die echt tegen hem op moest kijken, maar het toch aandurfde om tegen Ricardo te praten. Hij daagde hem uit voor een biertje, dat hij dingen kon die hij niet kon. Inzet dus een biertje. Ricardo met big smile, ik kan alles wat jij kan.

De man tilde Ricardo op. Nu moet jij mij proberen op te tillen zei de man. Lachend tilde Ricardo de man met één hand aan zijn kraag op .

Een nul voor Ricardo. De man nam 10 bierviltjes, deed deze in zijn mond , iedereen lachte en keek met verbazing naar Ricardo, deze nam 14 viltjes met gemak in z'n grote mond. Twee nul voor Ricardo. De man nam een nog grotere uitdaging door te zeggen. Dubbel of niks, ik doe nu iets wat jij niet kan . Oké? Aangenomen zei Ricardo. De man bestelde en biertje deed zijn ...boven gebit ... in het glas bier en dronk deze in ene keer leeg zette het op de bar en zei , nu jij ....! En dat kon Ricardo niet, want hij had een prachtig wit gebit zoals zwarte mensen dat kunnen hebben. Ik heb gewonnen zei de kleine man lachend. Iedereen lachte mee en Ricardo stond er nadenkend bij en kon niks meer zeggen, Toch nog een biertje met de kleine man gedronken. Later op de avond viel hij lachend in slaap.