Groen                     22-02-2018 Piet 1 klein

De nieuwe Beweegnorm van de overheid, minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen, is nieuws waar wij fietsers snel overheen lezen. Een (twee) keer op de fiets stappen en je bent er natuurlijk al. En dan tel je gebruikelijk werk als traplopen, de boodschappen doen of tuinieren nog geen eens mee. 

Toch is zo’n Beweegnorm hard nodig, want bijna 45 procent van de Nederlanders haalt die 2,5 uur beweging in de week niet. Ga toch fietsen, zeggen we dan bij de TFC Zilveren Kruis, logisch. Wij vinden het immers heerlijk om in de groene natuur te rijden, soms zelfs te knallen en te genieten van onze vrijheid.

Voor alle leden wil het bestuur een aantrekkelijke ledenvergadering opzetten en wat fijn dat er een goede opkomst was. Je wilt er graag bij zijn, nietwaar? 

De TFC staat er goed voor én er is nog werk te doen. 

Wie weet is een omslag van club naar vereniging gewenst, en is er blijvend aandacht voor onze gezondheid en veiligheid tijdens de ritten. De druk op de fietspaden neemt toe door meer weggebruikers en e-bikes voor steeds meer leeftijden. In de persoon van Cleem Verweij hebben wij een waardige nieuwe penningmeester als opvolger van Kees Mertens. Het Bestuur neemt ook verantwoordelijkheid voor een goede relatie met sponsor Zilveren Kruis en begunstigers.

Op 8 april a.s. opent het nieuwe zomerseizoen met de Arie Duijndam Bokaal. Het zal onwerkelijk zijn zonder Arie echter we gaan het wèl doen immers het is een gelegenheid om stil te staan bij zijn betekenis voor onze club, sociaal en sportief. De start en finish zijn niet gewijzigd want wij kunnen weer terecht bij Restaurant De Klucht nadat wij vele jaren door Willem en Tineke gastvrij zijn ontvangen.

Op de website zijn weer alle maandritten zichtbaar en ook de Meerdaagse nodigt uit tot inschrijving. Er is ruimte voor ook andere uitdagende ritten! Ergo: meld je bij de secretaris of bespreek een goed idee met een kopman. En ja, natuurlijk ontmoeten wij elkaar door de week in de verschillende fietsgroepen. 

Tijdens de vergadering is besloten een Commissie Lustrum te benoemen. Zij gaat zich in de geschiedenis van de TFC verdiepen en mogelijk is er in de loop van dit jaar iets te vieren. Ik ben benieuwd!

Vóór wij van het groen van de lente kunnen genieten, wordt het koud in de komende dagen. Heel koud. Vanuit Siberië komt de koude lucht onze kant op. Het kan in de nachten zelfs wel -10 graden worden. Ook overdag kan de temperatuur onder het nulpunt blijven. Het is nog even wachten op het ontluikend groen van de lente, voorbode van een zomer met veel mooi fietsweer?

Piet Groen, voorzitter