Een nieuw seizoen                             22-10-2017 Piet 1 klein

 

 

Eén bonte kraai maakt nog geen winter ofwel het is nog te vroeg voor conclusies. De zomer is echter voorbij, er begint een nieuw seizoen en over enkele maanden is er alweer de jaarwisseling. Time flies…

 

Fietsen is voor velen een medicijn. Een wondermiddel onder handbereik? Een feit is dat dagelijks bewegen uitstekend werkt als je je gezondheid wilt onderhouden of bevorderen. Wat zijn we gelukkig dat we behoren tot het legioen van actieve toerfietsers, genietend van een rondje door het bos, over de heuvels, de heide, de duinen of door het landelijk gebied. 

 

We snuiven de buitenlucht op en bewonderen een ree bij zonsopgang. Zorgen verdwijnen en wij voelen ons vrij, gezond en goed. Na een fikse rit zijn we soms moe, maar in elk geval voldaan, praten wij over fietsen, het werk en het leven. En dan die douche na afloop, heerlijk!  

 

Veel leden genieten van de registraties op Strava en de mooie plaatjes van Relive, de eigentijdse digitale hulpmiddelen.

 

Het bestuur ziet een toenemende participatie. Op doordeweekse dagen en ook in het weekend komen steeds meer leden naar de start bij Sportcomplex Duinwetering. Voor eenieder een plek om aan te haken. 

 

Tegelijkertijd is er ook een zorg over de leeftijdsopbouw van de TFC Zilveren Kruis. Onder de actieve leden is de gemiddelde leeftijd 62 jaar. 

 

Op zich is dat goed nieuws, echter wij zien ook graag een verdere groei in de jongere leeftijd-categorieën. Om in de toekomst een kwalitatief hoogwaardige club te blijven, want dat zijn wij écht, is diversiteit nodig.

 

De flexibiliteit in werken bij jonge mensen is de toegang naar het begroeten van ook jongere(n). Steeds meer bedrijven en medewerkers kiezen voor een nieuwe werkstijl met flexibiliteit in tijd, plaats en duur van werken. Deze ‘moderne werkers’ zien wij onderweg steeds meer; zij nemen tijd om overdag te sporten (op zichzelf). Dat geldt overigens voor mannen als zowel voor vrouwen. Kijk eens wie je wilt uitnodigen om met onze TFC kennis te maken. 

 

Aan de zichtbaarheid van onze club is dit jaar hard gewerkt. Het zal onze sponsor Zilveren Kruis goed doen te zien dat in deze tijd van het kiezen van de juiste zorgverzekeraar, wij het merk krachtig uitdragen. Het nieuwe clubtenue en onze bereidheid om de afspraken voor het dragen ervan te respecteren, wèrkt!

 

Over dit en andere zaken praten wij tijdens de Algemene Leden Vergadering op donderdag 8 februari 2018. Maar eerst is er de altijd gezellige Oudejaarsborrel op 28 december a.s. bij de Sportvisser. Dat zijn bij uitstek de momenten om het met elkaar te hebben over verleden, heden én toekomst. Wat zijn dan onze conclusies? Reserveer de data vast in je agenda.

 

Time flies. Over enkele dagen is het alweer november. Wederom een gezegde: als ’t vriest in november, sneeuwt ’t in december. We zullen zien. Ben je voorbereid op het winterseizoen?


 

Piet Groen, voorzitter TFC