Toch nog een geslaagde Ladies Day

Nadat de LD van de 6e - naar 13 juli een week was verplaatst waren de weersvoorspellingen voor de 13e ook niet bepaald gunstig. Tóch besloot de Cie zaterdagavond om het te gaan proberen. Bij echte regen zou zondag bij de start of later de LD worden afgeblazen. Vanwege de verplaatsing moest een aantal stellen verstek laten gaan en maar 1 stel (Cees en Cocks van der Niet) kon juist nu wel mee. Op de tandem bij Willem van Klaveren had nu echtgenote Maria stevig het stuur in handen. 

ladies day 2014

Start

Vol goede moed stapten om 09.00 uur 8 stellen op de fietsen en begonnen vrolijk aan de tocht. Op dat moment was het droog ook al was er een flinke bewolking zichtbaar. Één stel had zich, vanwege de weerberichten, 's morgens afgemeld. Gezellig keuvelend ging het richting Voorhout en Lisse om daarna af te buigen naar de Engel. Ringvaart Via de Roversbroekdijk belandde het gezelschap bij de Ringvaart. Bij de molen vertelde Arie Duijndam enige wetenswaardigheden over het droogleggen van de Haarlemmermeer (1840-1847) en de tot stand koming van de 62 km lange Ringvaart.  Onder de Kaagbrug door en een stukje langs de A44 ging het richting Warmond. Door het fraaie centrum van dit Kaagdorp heen en langs de golfbaan werd er langs de Zijl gefietst.

Dobbertje

Over de brug en op de Zijldijk werd het tijd voor de koffie met punt. Op het terras van het Dobbertje werd er genoten van deze welverdiende pauze. Tot ieders verbazing was er slechts maar één deelnemer die een grote appelpunt mét bestelde! Het was nog steeds droog en in de bewolking ontstonden zelf gaten en kwam er blauw zichtbaar. Na de stop stapten men weer op en werd er koers gezet naar Hoogmade. Na het viaduct over de A4 ging het over het smalle Kerkepad naar Leiderdorp. Af en toe was er al een flauw zonnetje zichtbaar. Het gezelschap genoot er in ieder geval van. Voor de heren waren het allemaal bekende paadjes en weggetjes, maar dat de pret niet drukken, als de dames het maar naar hun zin hadden. Via het oude centrum ging het over de nieuwe verkeerstunnels van de A4. Langs het clubgebouw en terrein van Swift werd de Vliet op gezocht. Tot ieders verrassing bemerkte men een paar flauwe spetters. Gelukkig was dit maar van korte duur.

Lunch

Lekker langs de Vliet trappend ging het richting de Vlietlanden. Daar was het, met 40 km op tellers, tijd voor de Lunch. Aanbeland bij Paviljoen Vlietland zagen de Noordwijkers dat er inmiddels al was gedekt. Met een prachtig uitzicht over het water van de Vlietlanden genoot de groep van een heerlijke, zeer gevarieerde, lunch. De Cie had hiermee een uitstekende keuze gedaan. Na de, wat prijzige, versnapering werden de paardjes weer opgezocht en werd als eerste obstakel de brug over de Vliet genomen om vervolgens Voorschoten binnen te rijden. Na het centrum werd er langs het Vliet-Rijnkanaal gereden. 

ladies day 2014 lunch

Eindpunt

Door het Leidse Stevenshof en na Valkenburg en Katwijk a/d Rijn kwam langzamerhand Noordwijk weer in zicht. Langs de " Kattukker" ging het in rustig tempo richting de van Berckelweg. Bij de Koninklijke Beuk werd er gestopt. Dirk Hazenoot verklaarde daar dat de tocht ten einde kwam en bedankte iedereen voor de aanwezigheid en inbreng. Zonder lekke banden en of valpartijen waren de 62 km's ongemerkt voorbij gevlogen. Men kon terug kijken op een heerlijk fietsdag. De thuisblijvers hadden wellicht spijt dat ze niet waren mee gegaan.