Goede opkomst bij Maandtocht november

Ondanks de lage temperatuur (1,5*) was er een flinke belangstelling voor de Maandtocht van november. Aan de ene kan gelukkig dat een aantal vaste "klanten" niet van de partij was, anders hadden het er meer dan 30 kunnen zijn.

Start

Bij de start gaf daghopman Gerard Duijndam even een korte uitleg over de tocht. Na de kleine briefing gingen 2 dames en 22 mannen van start bij een schrale O-sten wind. Kort na de start kampte Joop Zonderwijk al met pech en liet het peloton gaan. Onbegrijpelijk omdat De Zwarte bekend staat als één van de technische mannen binnen de TFC. Het eerste stuk van de route ging via Voorhout, Warmond, Leiden, Leiderdorp, Koudekerk ad Rijn, Hazerswoude, Boskoop, Oud Reewijk over bekende wegen en weggetjes naar Haastrecht.

Klachten

Daar kreeg Hans Caspers het benauwd en pijn op de borst en daardoor moest onze fietsende huisarts Gert Cramer in aktie komen. Hij adviseerde in een laag tempo de laatste 4 km naar Stolwijk te rijden en tijdens de vertreffelijke lunch (erwtensoep bruin brood met spek) te overleggen wat te doen met Hans. Besloten is om zijn vrouw te bellen om hem op te komen halen. Nadat Gert snel even asperines had gehaald en Hans er 2 te geven, ging het peloton om 12.30 uur richting het natuurgebied De Loet. Vervolgens ging het naar Gouderak.

Valpartij

Daar werd het pontje over de IJssel genomen naar Moordrecht, voor het verder ging naar Moerkapelle en Benthuizen. Daar gebeurde, vlak voor kinderboerderij Geertje een vervelende valpartij. Piet Groen verloor de controle over zijn stuur en ging over de kop. Weer werk voor Gert, deze constateerde een vervelende schouderblessure. Gert bleef bij Piet en belde de zuster van Piet.

Finish

Het peloton ging weer verder en Gert zou ons op de hoogte houden. Na Zoeterwoude Dorp, Leiden, Katwijk naar Noordwijk. We reden om 15.00 uur en met 115 km op de teller Noordwijk binnen. Een kleine groep deed nog een bakkie bij Cafe Rosser. Ondanks de incidenten kon de groep terugzien op een fijne maar ook wel pittige fietstocht. Daghopman Gerard werd terecht bedankt voor de mooie rit.

Ziekenboeg

Later na de thuiskomst kwamen de berichten dat Hans Caspers, via de dokterspost in Voorhout, in het DIAC is opgenomen en waar hij waarschijnlijk dinsdag gekatheteriseerd zal worden. Er was wat in zijn bloed gevonden dat daar de aanleiding voor gaf. Pieter Groen is, ook via de dokterspost in Voorhout, naar het LUMC gestuurd. Na onderzoek bleek de tweede rib gebroken te zijn en is een kapsel in de schouder gescheurd. Met flinke pijnstillers mocht hij weer huis. De valpartij en ook de gezondheid van zijn vrouw zijn Pieter niet in zijn koude kleren gaan zitten. Woensdag moet hij weer terug voor controle. Het bestuur dankt Gert Cramer voor zijn ondersteuning. Toch fijn en makkelijk als er een arts meefietst in het peloton.