Maandtocht zaterdag 29 augustus 2015

RONDOM 'T HITLAND

 

Gelukkig hadden de weergoden die eerder in de week een negatief advies gaven voor een mooie fietsdag het behoorlijk mis. Oké het was om 8 uur nog wat frisjes, maar met de komst van het zonnetje werd het stilaan zeer aangenaam.

21 TFC leden melden zich bij de start waarvan één gastrijder (schoonzoon van Wil en Leo van de Berg) . Helaas ook een lid welke geen gehoor had gegeven aan de verplichting om tijdens de maandrit in het sponsor tenue te verschijnen. Hij werd hier door de wegkapitein en plein publiek op aangesproken maar mocht met het schaamrood op zijn wangen voor deze laatste keer toch starten.

Acht (8!) leden gaven aan niet de hele de tocht mee te kunnen maken en de consequentie is dat zij de lunch moeten missen welke na 80 van de 135 te verrijden kilometers gepland en besproken is.

Langs de Leidse vaart bij de KTS richting Rijnsburg had Huug zijn eerste lekke band naar later zou blijken. Grondige inspectie leverde geen oorzaak op en via Koningshof, Groene kerkje , Leidse buurt ging het richting de Vliet om daar een ongebruikelijke route bij Cronensteijn richting Zuid Buurt te nemen. Door de weilanden van Stompwijk werd het Geertje gepasseerd. De Noord Aa werd aan de rechterkant gelaten en na Benthuizen werd voor het nieuwe fietspad door de Zoetermeerse wijk Oosterheem gekozen.

Hier bracht een oerkreet " lek " het peloton tot stilstand. Het taalgebruik hierbij gebruikt is niet te doen gebruikelijk in het peloton en ook niet voor herhaling vatbaar, maar het was wederom Huug die ridder te voet stond. Vóór Kruisweg zijn we links de N209 overgestoken. Hier namen we afscheid van een van onze raadleden, Gerard, welk tijdig aanwezig moest zijn voor de opening van de nieuwe sportaccommodatie van de V.V. Noordwijk. Dit evenement was oorzaak van een groot aantal afwezigen zoals penningmeester Kees, de kledignen materiaal commissie Jan en John, raadslid Cock en menig ander die graag een kijkje wilde nemen op het nieuwe sportcomplex van Noordwijk.

Verder ging het rechtsaf richting Moerkapelle om een stukje later, na weer rechtsaf, langs de Rotte bij de Rotte Meren uit te komen. De 7 leden (Ed, Piet, Dick, het nieuw benoemde lid van de raad van bestuur van Achmea (gefeliciteerd!) Robert, Willem, Hans en Mart) die andere beslommeringen hadden besloten de daar aanwezige uitspanning als koffie break te nemen en daarna de thuistocht te aanvaarden.

MT201508 01

Met de 13 overgeblevenen de ophaalbrug over en naar Oude Verlaat waar de Zuidplas route opgepikt werd. Langs de Zevenhuizerplas werd de nieuwe wijk van Nieuwerkerk aan de IJssel en Capelle aan de Ijssel aangedaan om vervolgens door de Krimpenerwaard via Groot Hitland langs de Hollandse Ijssel , Klein Hitland, ’s Gravenweg met een kleine omleiding in Moordrecht te belanden. Vervolgens het Gouwekanaal gevolgd tot aan Haastrecht. Het geboortedorp van de ons bekende schaatslegende Leo Visser of was het toch Hein Vergeer. Ja! wij zijn niet meer de jongsten.

MT201508 04   MT201508 02a

In Haastrecht wachtte ons, na 80 km, de lunch in Restaurant "Over de Brug " , welke wij ons, heerlijk buiten in het zonnetje, goed lieten smaken . Over de dijk aan de buitenkant van Gouda werd de weg vervolgt dwars door de Reeuwijkse plassen waar een overstekende zeilboot voor enig oponthoud en dus een fotomomentje zorgde. Sluipwijk werd aangedaan en door een verplichte omleiding werden we genoodzaakt via Reeuwijk dorp , Tempel aan te doen en daar de weg naar Boskoop op te pakken.  

MT201508 03 

Daar had de wegkapitein (waarschijnlijk omdat we naar maar niet door Boskoop, een ijkpunt, reden) even een kleine inzinking maar via Zwammerdam is toch alles goed gekomen en werd via Alphen, Hazerswoude de Zijl bereikt. Vroeger was men in zo'n situatie verdwaald, tegenwoordig is het gps signaal dan even weggevallen. Om nu eens niet via de Stieren/Spanjaard brug richting Noordwijk te gaan werd nu De Singel volgend dwars door Leiden gereden waarbij de Kikkerpolder met opnieuw een omleiding moest worden afgerekend. Peter, even vooruit , werd hier de dupe van, reed verkeerd en moest alleen naar huis. Via de Lange Voort in Oegstgeest naar de Noordwijkerweg. Hier werd afscheid genomen van de Voorhoutse fractie; Wil, Leo, schoonzoon Rakieb, Henk en (de Boeckhorst s toch ook bijna Voorhout) Sjef. Op de Herenweg werd het bordje Noordwijk bereikt.

MT201508 05

De volledige route kun je via de Strava app op de home page van de site bekijken.

Om 14:30 uur zoals in het clubbericht was vermeld werd na 135 km de maandtochten van augustus ten einde verklaard. De daghopman Cees werd de lof toebedeeld van Bart, Huug, Joop Kees, Piet en Dirk welke hij zeer verdiend had met zijn prachtige route en het bestelde mooie weer.

De volgende maandtocht (26 September o.l.v. Gerard) wordt voorafgegaan door de nodige trainingsrondjes op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De starttijden staan op de site.