Maandtocht 30 mei 2015

 

Surprisetocht

 

De daghopman Gerard heeft in verband met de niet al te beste weersberichten de surprise tocht zo gekozen dat de afstand naar Noordwijk maximaal 20 km zal bedragen. Mochten de weergoden hun duistere kant laten zien dan is de thuisreis in ieder geval een korte. De tocht zal over 100 km gaan met de gebruikelijke koffiestop (met punt) halverwege.

21 TFC ‘ers meldde zich om aan de start om aan deze toerfietstocht deel te nemen. Gerard vroeg een ieder zich aan de regels te houden en vooral tijdig te seinen.

Zo begonnen we deze maandtocht welke zoals later zou blijken een extreme versie van Agathe Christie’s “tien kleine negertjes“ zou worden. Via Voorhout naar De Kaag, vervolgens langs de ringvaart richting Lisse waar we RTV De Bollenstreek links lieten liggen. Dan naar de verlaten Keukenhof en via het zweefvliegveld door de duinen weer richting Noordwijk. Helaas, of het nu kwam door de aanwezige 4 herten, een stuk hout op de weg of het niet tijdig seinen, Dirk de Dank kwam hier ten val. Zonder erg, zouden de Belgen zeggen maar Dirk ging wel in een rustig tempo direct naar huis. Met 20 werd de tocht vervolgd. In Noordwijk aangekomen zwaaide Hans Caspers af met enig malheur aan zijn heup, toen waren er nog 19. Over de boulevard, de Grent, de Zuid en Heineken, door de duinen naar Katwijk. Bij de Wassenaarse Slag nam Sjaak van der Meer afscheid (TFC tenue in de was?), toen waren er nog 18.

In Meijendal werd de beloofde koffie met punt genuttigd (reden voor menig liefhebber tot deelname). Mart Stuy en Cock Jue konden deze extra calorieën niet gebruiken en gingen door, toen waren er nog 16.
Na recente ervaringen met gestolen, niet afgesloten racefiets (later in de week kwam het bericht dat de snodaards in Polen gepakt zijn en Mark zijn fiets terug kan verwachten, alle lof voor de speurneuzen die dit voor elkaar hebben gekregen) deed een ieder zijn fiets aan de ketting en genoot van een kostelijk bakkie en de heerlijke appelpunt. Penningmeester bedankt! Toen volgde het surprise deel van de maandtocht want ja wat is de code van het slotje? Edmond Isaac had niet meer paraat op welke wijze de code ingebracht moest worden. In het midden, vanaf welke kant? Een combinatietang moest uitkomst brengen. (De TFC overweegt nu om geheugentrainingen in het programma te gaan opnemen.)

pic1pic2pic3

In Wassenaar bij de Kievit nam Sjef afscheid, toen waren er nog 15. Dan richting Leidschendam via de Antoniushoeve (vast logeeradres van de Oliebaron), Stompwijk en Benthuizen naar de Weipoort.

Vervolgens de bekende route door Leiden, de Rooseveltstraat en het AZL naar Rijnsburg. Henk, Leo en Wil v.d. Berg gingen linea recta richting Voorhout, toen waren er nog 12

In Katwijk nam Ed Sinon afscheid, toen waren er nog 11. Bij de Herenweg verloren we Huub Vink, Pieter Groen en Bart Posma, toen waren er nog 8. Op de Lijnbaanweg, dag Joop Zonderwijk, nog 7.

Bij Azzuro, het best gesoigneerde duo op de twiefiets, Piet en Willem, Robert Otto en Edmond Isaac, nog 3. De finish bij de Rosser werd slechts door Huug van Hal, Cees Spruijt en (de door iedereen bedankte) daghopman Gerard Duijndam bereikt. Het afsluitende bakkie smaakte best. Met 18 voortijdige uitstappers bleek de surprisetocht een zeer memorabele. Hopelijk is een slechte generale een goed teken voor de aanstaande jubileum meerdaagse. Er is dan wel een busje mee maar 85% uitvallers kunnen hier echt niet in. Gelukkig kan er zaterdag nog getraind worden.