De WADA tocht

 

Om 8:00 uur ’s morgens hadden zich 25 renners aan de start gemeld, waaronder een oud lid die zich lekker door de groep naar Leimuiden liet wegbrengen. Zoals al eerder gemeld zou er voor, tijdens en na deze rit gecontroleerd worden op farmaceutische en mechanische hulpmiddelen. Voordat daghopman Gert Cramer (Dr. Fuentes) zijn informatie over de te rijden rit vrijgaf werd er door een ieder met een schuin oog naar de overige deelnemers gekeken. Het zou toch niet waar zijn dat ……..

Gert Cramer

Wat wel opviel was dat enige prominenten niet aan het vertrek waren verschenen. Dit hoeft natuurlijk niets te betekenen, per slot van rekening moeten de boodschappen ook gedaan worden, maar er wordt al snel een (verkeerde?) conclusie getrokken.

In het woord vooraf van de daghopman werd aandacht gevraagd voor de in te lassen pauzes onderweg zodat overbodig vocht tijdig kon worden afgevoerd op plekken waar de medeweggebruikers en bewoners van aan palende percelen hierdoor niet gestoord zouden worden. Dat deze pauzes ook werden gebruikt voor verdere controles laat zich raden.

Leo vd Berg

Voor enkele renners reden genoeg om na de eerste stop het hazenpad te kiezen en een kortere ronde te maken. Mede hierdoor (?) bleven de controles zonder gevolgen en kon er melding gemaakt worden dat er geen ongeregeldheden zijn geconstateerd. Het probleem van de recentelijk geconstateerde deux vitesses deed zich gedurende deze maandtocht dan ook niet voor. De poort aan de achterkant bleef mede door de aanstelling van de achter(h)opman (Leo v.d. Berg) hermetisch gesloten en ook na vrijgave van de koers in Alphen a.d. Rijn bleef de groep in tact.

Maandtocht mei 2016

De rechtsom tocht werd slecht bezocht door de heren politici van deze stroming, slechts de van alle operatieve ingrepen goed herstellende Gerard Duijndam en Oranjevereninging promotor Cock Jue hielden het vaandel hoog. Wethouders, tweede kamerleden, de steunfractieleden etc. lieten de prachtige fietsdag aan zich voorbij gaan.

De voorspelde tocht van 130 – 140 km werd binnen de tijd gereden met een heerlijke lunch bij De Vier Balken in Haarzuilens alwaar een ere ronde gemaakt werd om niet te vroeg te arriveren en er tijd genoeg was voor een fotomomentje bij kasteel De Haar.

Maandtocht mei 2016 De Haar

Wel aanwezig maar niet op de foto Rakieb Bouyardin (fotograaf).

Met Noordwijk in het vizier rond 14:30 uur en zo’n 135 km op de teller konden de renners terugkijken op een prachtige rit waar de weersgoden zich van hun beste kant lieten zien en er onder een heerlijk zonnetje gereden kon worden. De deelnemers aan de aanstaande Meerdaagse 2016 hebben de benen kunnen testen en de commissie Meerdaagse 2016 weet wat hen te doen staat voor wat betreft de weersomstandigheden gedurende die 4 etappes.