Maandtocht oktober 2016

"Blijven draaien"

Afgelopen zaterdag 29 oktober werd er onder uitzonderlijke fraaie weersomstandigheden de Maandtocht van Oktober gereden.

 

MT 2016 10 02

Omdat Willem vd Hoeven zich vrijdagavond niet helemaal fit voelde werd Cees vd Niet (De Spar) verzocht als Daghopman de fungeren. Hij deed dit met verve. Willem had hem een interessante route verstrekt, zodat hij er toch nog een beetje bij betrokken bleef en het voorwerk niet verloren ging. Hij had gekozen voor een route waarin het oude riviertje De Aar en de dorpjes Ter Aar, Aardam, Aarlanderveen, Korteraar, Langeraar, Rijnsaterwoude, centraal stonden. 

 

MT 2016 10 00

Vertrel voor de laatste keer bij het voormalig EuroCross gebouw.

MT 2016 10 01

Start

 

Maar liefst 26 man stonden om 09.00 uur aan de start, in afwachting welke tocht het zou worden. Het vertrouwen van het, in het nieuwe blauwe tenue geklede, peloton werd niet beschaamd. Het werd een schitterende tocht. Op de tandem bij Willem van Klaveren had Piet Augustinus de eer om voorop te mogen zitten, hetgeen hem weer gemakkelijk afging. Willem is ondertussen immers een geweldige gangmaker geworden. 

 

IMG 2169

Bentwoud

 

De eerste kilometers, met Cees de Spar en Cees Spruijt (de Oliebaron) aan kop, gingen over bekende weggetjes en paden. Via Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam belandde de 'blauwe trein' op het fietspad langs de A12 richting Zoetermeer. Daarna werd er koers gezet, via het mooie fietspad Achterofsepad in het fraaie nieuwe Bentwoudpark, naar Boskoop. 

Eerst nadat er een onwijs groot containerschip de hefbrug in het centrum van Boskoop was gepasseerd kon het peloton weer verder. Ondertussen stonden er al meer dan 50 kilometers op de tellers en werd het dus tijd voor de koffie. 

Koffie

 

In het fraaie Oude Rechthuis van Aarlanderveen werd er na 65 km haltgehouden voor de traditionele koffie met punt plus. Penningmeester Kees Mertens nam de kosten voor z'n rekening.

 

IMG 2168

Nieuw paden

 

Na de uitstekende koffie ging het weer verder. De route ging over het lange kronkelige dijkweggetje Hogedijk. Hollandser kon het bijna niet, haast geen wind en een heerlijk zonnetje. De meeste van de volgende fietspaden waren nieuw voor de renners. De Katwijkse leden, Ed Sinon (de Zurèl) en Arie Ouwehand (Aai Kattuk) keken helemaal hun ogen uit. 

De Aar

 

Na Noordeinde en Korteraar ging het richting Ter Aar en Langeraar. Vervolgens kwamen Rijnsaterwoude en Leimuiden aan de beurt. Daarmee werd ook de Braassemermeer gerond. Na de brug over de Ringvaart werd er langs het water wat snelheid gemaakt richting Lisserbroek. Jammer was het dat er hierdoor een splitsing in het peloton ontstond, ondanks dat de Hopman geen sein had gegeven dat de 'koers' vrij was. Willem v. d. Hoeven was hier op bedacht geweest maar mede door zijn afwezigheid werd van de oorspronkelijke route, richting Nieuw Vennep, afgeweken.

MT 2016 10 03

Finish

 

Na Sassenheim kwam al snel Noordwijk in zicht en werd een prachtige fietsdag, zonder één lekke band of valpartij na 105 km afgesloten.

Willem vd Hoeven en Cees de Spar kunnen genoegen terugkijken op een fantastische tocht.

 

MT 2016 10 04