Maandtocht September 2016

"Thaientocht"

 

Om 8:00 uur precies stonden 24 mannen aan het vertrek waaronder een voormalig lid die de TFC toch niet helemaal kan los laten. Enkele prominenten lieten verstek gaan en werden met node gemist, t.w. Paul Overmars, Robert Otto, Arie en Gerard Duijndam, Anton Kraska en Jaap Koemans. Het weer kon niet als schuldige worden aangewezen, het was een ietsjes fris maar met het verstrijken der tijd werd het steeds aangenamer en konden de mouwtjes uit.

Maandtocht Sep 2016 Vertrek 1 Maandtocht Sep 2016 Vertrek 2

Na de inleidende woorden van dag hopman Huug van Hal bestegen de heren hun paardjes en weg waren ze. Met naast Huug de altijd stoepende Cees v.d. Niet ging het via het Vinkenveld naar Katwijk om verder via De Pan, de Wassenaarse Golfclub Rozenstein en het tunneltje onder de A44 bij station Voorschoten te belanden. De weg was iedereen bekend en via Stompwijk en de hernieuwbouw van de skipiste bij Zoetermeer ging het verder over de relatief nieuwe fiets- en voetgangersbrug bij Golfbaan BurgGolf Zoetermeer naar Nootdorp. Hier werd de voor velen onbekende route door Delfgauw genomen en door het parklandschap naar de Manege aan de A13 gekoerst. Onder de grote weg door naar de brug over de Delftse Schie naar het Beatrix Park om dan de Nieuwe Maas op te zoeken en via Delfshaven bij de Euromast te landen.

Maandtocht Sep 2016 Onderweg 1 Maandtocht Sep 2016 Onderweg 2

Omdat er een lekker tempo was gereden, was de koffie tent er nog niet helemaal klaar voor om de heren van koffie met een puntje te voorzien maar voor de TFC ging men graag iets eerder open. Voor wat hoort wat en een van de renners werd voor zijn hulp zelfs gehonoreerd met “dat is lief van U”. We noemen natuurlijk geen namen maar de rest kan een voorbeeld nemen aan het uitermate voorkomend gedrag van Herman.

Maandtocht Sep 2016 Koffiestop

Hopman Huug had nog een zeer aangename verrassing voor de heren want hij had met de penningmeester bekokstoofd dat de gemelde eigen bijdrage kwam te vervallen en de koffie met punt voor rekening van de club was. Deze smaakte hierdoor extra goed.

Maandtocht Sep 2016 Euromast

Na het tweede bakkie en de nodige foto’s ter plaatse werd het tijd om weer op de fietsen te klimmen. Dwars door Rotterdam over de route van de tijdrit van de Tour de France ging het richting Van Brienenoordbrug om tijdig naar het noorden af te buigen en langs het Kralingse Bos, het Lage Bergse Bos, Golfbaan De Hooge Rotterdamsche en het Hoge Bergse Bos, de Rottemeren te betreden. Het prachtig meanderende fietspad door het groen en langs het water is altijd een lust om te rijden en zo ook deze keer. Bij de gele parasolletjes van het Restaurant waar menig keer gestopt is voor koffie werd nu vol gas doorgereden om pas na het kruisen van de A12 in de remmen te knijpen. Via de Kruisweg werd Benthuizen gerond. Vanaf hier was de koers vrij maar daar Huug en Cees v.d. Niet het tempo hoog hielden was er geen vluchtpoging te bekennen. De Zoetermeerse Plas en Boederij Geertje lagen al snel achter de voortrazende renners. De klim over de A4 werd niet als zodanig ervaren en met vliegende vaart werd Leiden bereikt. Hier werd het tempo er uitgehaald en werd de groep compact gehouden zodat er “en masse

” bij de stoplichten kon worden overgestoken. Uitbollend kwamen de renners via Oegstgeest en Rijnsburg weer in Noordwijk aan.

Zoals vooraf was aangekondigd zou de rit 110/115 km bedragen en met 112 km op de teller was daar niets van gelogen. Een prachtige fietsdag was de maandtocht van September en de blauwe trein van TFC Zilveren Kruis was een genot om naar te kijken.

Maandtocht Sep 2016 Thaientocht route