AD bokaal 2017

VERRASSENDE ONTKNOPING

 

De 7e AD-Bokaal werd op fortuinlijke wijze verrassend gewonnen door Dirk Hazenoot. De Binder met Zeeërs bloed wist mooi gebruik van de pech van zijn medevluchters. Tijdens het aanzetten van de eindsprint schoot de voet los van Edmond Issac. De daarop volgende rare manoeuvre deed Dick Meeuwenoord zodanig schrikken dat hij vol in de remmen moest.

Het bekende spreekwoord " wanneer twee honden vechten om een been, gaat de derde er snel mee heen".

Het voorval ontstond tijdens de eindsprint op de KW BOULEVARD toen een groepje wandelaars halverwege de boulevard plotseling het zebrapad opstapten. De twee sprintende TFC'ers moesten daardoor inhouden en toen de weg weer vrij was kon Dirk de Dank, die niet hoefde te wachten, met volle snelheid langs de twee zoeven. Voor Dick de Pony restte slechts het zilver en Edmond el Sadiq moest genoegen nemen met het brons.

AD Bokaal 07 AD Bokaal 08

Start

Na het maken van groepsfoto en het startschot van wethouder Gerben van Duin toog het 50 koppige (!) blauwe peloton in gesloten formatie via de Grent, KW Boulevard, Wantveld en Northgodreef naar het Westeinde en Leeuwenhorst. De tempo was nog rustig en gezellig keuvelend werd Noordwijkerhout bereikt. 

AD Bokaal 24 AD Bokaal 25

 

AD Bokaal 26 AD Bokaal 27

 

AD Bokaal 28 AD Bokaal 29

 

AD Bokaal 30 AD Bokaal 31

 

AD Bokaal 32 

Foto's: Koersdirecteur Arie Duijndam (hij heeft ze allemaal voorbij zien komen en moet zich haasten om weer aan te sluiten)

Snelheid

Langs de Leidse Vaart was het echter over met de gezelligheid en viel het peloton door diverse demarrages in kleine groepjes uiteen. Zwarte Joop Zonderwijk en Rakieb 1&onlySuri Balaydin waren de grote stokers. Vanwege het fraaie weer was het erg druk op de wegen en fietspaden en moesten de renners echter voortdurend inhouden om botsingen en valpartijen te voorkomen.

Spoorbomen

Net voor het aanstormende peloton gingen de spoorbomen bij station Vogelenzang omlaag en werd het een verplichte pauze. De mannen konden zo even op adem komen. Aangezien er twee treinen passeerden werd het een lange pauze, hetgeen sommigen goed uitkwam.

Daarna was het echter weer gedaan met de rust. De ontsnappingen volgden elkaar in rap tempo op. 

AD Bokaal 14 AD Bokaal 36

Beslissing

Bij de Stayokay stonden grote groepen wandelaars op het fietspad en moesten veel renners van de fiets om er langs te kunnen.

Slechts 3 man wisten hiervan te profiteren en gingen er als een haas vandoor. 

Door de drukte op het fietspad werd het voor de achtervolgers haast ondoenlijk om bij te komen. De veiligheid voor zich zelf en de andere fietsers was te belangrijk. Hiervan profiteerden de vluchters op slinkse wijze.

Van het peloton was weinig meer over. Her en der reden kleine groepjes en er was geen doorkomen meer aan. 

De toejuichingen van de grote schare supporters, van de families Goote en Otto op de Bosweg, konden Gerco Zwift en Robert Foutje Bedankt konden hun favourieten niet verder naar voren brengen.

Eindsprint

Kop over kop en netjes gedisciplineerd rijdend arriveerden de koplopers op de Wurft. 

Dirk de Dank trok uiteindelijk aan het langste eind.

Prijsuitreiking

Tijdens de humorvolle speech van sportwethouder Gerben van Duin bij de prijsuitreiking, werd het nut van de Noordwijkse bijnamen nog eens  nader toelicht.

 

AD Bokaal 11

Wethouder van Duin wil de AD bokaal liever niet uit handen geven.

Ondanks de grote opkomst waren er geen valpartijen en/of lekke banden te melden.

Na afloop lieten de renners in De Klucht zich de broodjes, soep èn de haring van De Frut goed smaken.

 

AD Bokaal 12

Arie Duijndam krijgt de Vlag "Noordwijk European City of Sports 2017" van Gerben van Duin voor een zeer geslaagd event

 

AD Bokaal 16 AD Bokaal 22

 

AD Bokaal 19 AD Bokaal 21

 

AD Bokaal 20 AD Bokaal 23

Napraten na afloop van de rit