TFC bezoekt KNRM

Fietshelden ontmoeten echte helden

 

 

Maandagavond j.l. om 19:00 uur stonden er 15 TFC-ers aan de start, echter wel op een voor hen vreemde locatie namelijk Bosweg 2 te Noordwijk en er was geen racefiets te bekennen.

 KNRM 03

De aanleiding was dat voorzitter Piet Groen eens tijdens een van zijn vele tochten ook naast Joop Zonderwijk was komen te rijden en vroeg of Joop misschien iets met de zee had. Soms weet je iets niet..

 KNRM 09

Joop staat normaal niet als spraakwaterval bekend maar nu gingen de sluizen open. Joop bleek al een heel leven verbonden aan de KNRM (niet te verwarren met de Reddingsbrigade) en kon daar heel veel over vertellen. Het was gelukkig een lange rit en Piet luisterde zeer geïntrigeerd naar Joop zijn verhalen.

 

Piet vroeg zich later hard op af of de TFC daar iets mee kon en Joop wilde zich wel inzetten om er een evenement voor alle leden van te maken. Na overleg met schipper Thomas Steenvoorden kon de TFC op bezoek bij de KNRM, station Noordwijk.

 

De koffie stond al klaar en na uitleg wat de KNRM doet, werden de TFC’ers in regenpak en zwemvest gehesen om vervolgens met de reddingboot Paul Johannes naar het strand te lopen. Opgedeeld in twee groepen werd er plaats genomen en kon de redboot met de Seatrack te water worden gelaten. Een wilde tocht (voor de TFC’ers, voor de mannen van de KNRM was het spelevaren) werd gemaakt en het buiswater bezorgde menigeen een nat pak. Terug aan de kant was iedereen dol enthousiast over wat een power (2x 450 pk!) er in de Paul Johannes verscholen zit en met welk een kunde deze door de mannen van de KNRM gecontroleerd wordt.

 KNRM 02 KNRM 06

Het is niemand aan te raden maar mocht je in de problemen komen op zee, doe dit dan in de buurt van KNRM station Noordwijk want de kans op redding is hier heel erg groot.

 KNRM 01 KNRM 05

Na afloop stond er door TFC-er Arie Ouwehand  in samenwerking met Vishandel Schuitemaker gesponsorde overheerlijke haring in de redschuur klaar en een biertje om het zoute water weg te spoelen. Er werd nog lang nagepraat over deze fantastische ervaring. De mannen van de KNRM werden uitgenodigd voor een fietstocht maar daarvoor was de animo niet zo groot (en de tijd beperkt want deze mannen staan constant stand-by voor noodgevallen). De TFC houdt zich aanbevolen voor een herhaling van zetten want wie wil er nu niet met de reddingbootboot zee op.

KNRM 08 

Joop en Piet, veroorzakers van dit prachtige evenement, werden hartelijk bedankt, zo ook schipper Thomas Steenvoorden en alle andere mannen van de KNRM die deze bijzondere avond mogelijk maakten.

 KNRM 04

En zoals zo vaak hadden de thuisblijver weer eens ongelijk.