Maandtocht Maart 2017

"goed geprepareerd"

Nadat Dr. Fuentes voor de start de dopingcontrole (wie nog niet had kreeg nog snel) gedaan had, konden de 21 aan het vertrek verschenen renners hun plastic paardjes bestijgen voor een mooie fietsdag.

MT20170325 04a MT20170325 05a

Nerveuze mannen voor de start, Dr. Fuentes liet nog op zich wachten.

Omdat Dr. Fuentes, daghopman van dienst, na zijn al eerder genoemde verzorging, de mogelijkheden van de renners goed kon inschatten, ging het direct va banque ondanks de straffe wind. Op de positie naast de daghopman moest dan ook al snel gewisseld worden. Pier de Mediator werd afgelost door 1&onlySuri welke in Nieuw Vennep door gastrijder Paul Cramer werd afgelost.

Dit geweld deed enkele renners (de kleine Stip, de Zurel en de 2de Kamer) besluiten niet te lunchen en voortijdig af te buigen. De wonderbaarlijke Kouwe 1, hersteld van lichamelijk ongemak, wist niet van wijken en zat als eerste aan de lunch in Theetuin ’t Woutje te Hazerswoude.

MT20170325 02a

Daghopman heeft de buit binnen alvorens op de lunch aan te vallen

Er waren toen al de nodige kilometers afgelegd vooral door de nog niet in bloei staande bollenvelden rond Lisse. Het hier verwachte kleurenpalet hopen we volgende week alsnog te treffen.

Langs de Westeinder deed de tandem met piloot de Pruim aan het stuur en de Nijdige als stoker wat er van hun verwacht werd en zette de achterste helft van het peloton uit de wind. Achter de kopmannen deed ook Fleppie een behoorlijke duit in het zakje en zorgde er in zijn eentje voor dat de Pony, de Kapper, haring Arie en de Klucht in de luwte mee konden.

MT20170325 01a

Hoe mooi kan het leven van een fietser zijn; een hapje, een drankje, een praatje en fietsen oja dat ook nog

De lunch bestaande uit tomatensoep, broodjes en thee of koffie was een welkome onderbreking en werd er voor de 35km lange terugweg gekozen. De daghopman, ook opgezadeld met de financiële afwikkelingen van de tocht, nam er zijn tijd voor. De lieflijke caissière hield hem aan de praat terwijl de groep klaar stond voor depart. Dit kwam de vorm van toch grote renners als Zwift, de Buurtsuper en de Zwarte niet te goede. De 1&onlySuri had zijn tweede adem gevonden en begon op kop te sleuren. De Occasion liet hem doen maar zat op het vinkentouw en toen de Mug zijn eerste speldenprik, in de vorm van een ultieme demarrage, toebracht, miste de grijze Fries een stoeprandje en kuste de grond. Foutje Bedankt schrok in eerste instantie behoorlijk maar toen bleek dat het een val zonder erg was (kusje er op) kon hij samen met het slachtoffer opgelucht adem halen.

MT20170325 03a

Pechvogel voor vertrek, blijft de volgende ritten wel de hele weg gefocust

De daghopman werd bedankt voor bewezen diensten en kon terug kijken op een zeer geslaagde maandtocht.

AD bokaal 2017

Een mooi begin van de maandtochten in 2017 al kon je zien dat de winterslapers deze nog even aan zich voorbij lieten gaan. Met het voorspelde mooie weer van komende week zal de voorbereiding van de AD-bokaal menig renner op de straat brengen. Als dan ook nog het materiaal op orde wordt gebracht zal de officiële opening, komende zondag 2 April, van het TFC Zilveren Kruis seizoen niets meer in de weg staan.