Maandtocht  September 2017

 

Heet, heter, heetst.

 

Het gesternte was de maandtocht September niet goed gezind. Het “heet, heter, heetst” zou zo maar vervangen kunnen worden door “nat, natter, natst”, maar waar in de aankondiging al werd gesproken over een eventueel uitstel omdat de verwachtingen niet al te rooskleurig waren, was de hopman van dienst Huug de Thaise Croissant van Hal vrijdagavond laat van mening dat er geen vuiltje aan de lucht was en dat er gewoon gestart ging worden. Adriaan Dr. Ferrari Timmers vond het medisch ook geen enkel probleem, Joop de Zwarte Zonderwijk is wel een beetje water gewend, Hans de Fles Westgeest met ATB achtergrond weet niet beter of rijdt door de bagger en Jan de Occasion Breedijk wilde zijn nieuwe fiets ook wel eens echt testen.

De buienradar liet zien dat er vooral in Voorhout geen regen te bespeuren was en toch kwam op de app om 8:21 uur het bericht dat Voorhout al beslist had thuis te blijven (watjes).

 

MT201709 07

Nu waren de Voorhouters niet de enige die verstek lieten gaan, erg teleurstellend was het wegblijven van Anton Kraska, een zeer begenadigd regenrijder die de omstandigheden als “te licht” inschatte en zich nog eens omdraaide. Vele van de snelle jongens en minstens net zoveel BPG’ers konden ook de weg niet vinden naar sporthal Duinwetering zodat uiteindelijk slecht 12 die hards aan de start stonden waarvan 1 in fout tenue (het was waarschijnlijk nog donker toen hij zijn spullen uit de kast haalde).

 

Nadat Huug een ieder had geïnformeerd wat er op het programma stond die dag kon er worden vertrokken. Met windtegen (ZW) werd koers gezet richting Katwijk.

MT201709 01s

 De hopman en hulphopman geven het tempo aan 

Via vliegveld Valkenburg ging het naar Wassenaar waar het tunneltje van Leendert de Lange werd genomen (Leendert was in geen velden of wegen te bekennen) om verder naat Voorschoten te rijden. Nog voor het spoor klonk het eerste “LEK” en moest Dick de Pony Meeuwenoord aan de slag. Met behulp van zijn collega renners werd het euvel snel verholpen (dacht men) maar halverwege het spoor klonk het opnieuw “LEK” van wederom Dick en ook nog dezelfde band. Dit kwam hem op gemor te staan: kijk je spullen na, koop bij de club etc. etc. Gemaakt en verder kon het, wel 300 meter. “LEK” weer Dick. Hij was er helemaal klaar mee, belde het thuisfront voor taxi service en zwaaide de rest na die richting Stompwijk gingen. Nog voor het oversteken van de A4 klonk het opnieuw “LEK”, Gerco Zwift Goote had een spijker opgeraapt, heeft hij niet vaak op de rollenbank.

 

MT201709 02s MT201709 03s

Dick eerste en tweede keer lek

MT201709 15k MT201709 13s

Dick derde keer en Gerco eerste keer lek

Op weg naar Delftse Hout vielen er een paar spettertjes en net toen er aangesloten kon worden bij een groep van Avanti splitsen zich de wegen, zij naar Delft en de TFC over de Zweth naar het Beatrixpark en via Schiedam naar Delfshaven. Het miezerde een beetje toen Piet the Frog Augustinus van zich liet horen:”LEK”. Het miezeren hield op en werd vervangen door echte druppels zodat er toch nog nat bij de Euromast werd opgestoken.

MT201709 05s

 Piet ook lek

De koffie werd onder het genot van de aangestoken terrasverwarming genoten zodat de heren weer op temperatuur kwamen. Piet de Mediator Groen kreeg een speciale behandeling toen hij zijn tweede kopje thee direct over zijn koersbroek gegoten kreeg (waarschijnlijk onder het motto: daar moet het er straks toch weer uit). De schade werd door de aanstichtster snel bedekt met heerlijke brandzalf en met een vriendelijk “kusje er op” moest Piet gewoon verder. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

MT201709 08 MT201709 11s 

 De vlag "Noordwijk European City of Sport 2017" is zoek en Piet is niet langer onderkoeld

 

Nadat de Nieuwe Maas verlaten was werd er om de Kralingse Plas gereden en de Rotte opgezocht. Hier werd met het water aan de linker kant flink vaart gezet door de gebroeders Gerco en Michiel de gaatjes dichter Goote en Peter de Kouwe v.d. Berg waardoor het buitje snel achtergelaten werd en Benthuizen als snel in zicht kwam. Ook de witte geiten boerderij Geertje snel was gepasseerd en via Zoeterwoude, Oude Rijndijk en de Kooltuinweg Katwijk binnen werd gereden. Hier werd afscheid genomen van “gastrijder” Adrie Krugie Kruger die als een witte tornado de laatste meters aflegde. Na 112 km werd Noordwijk weer bereikt en werden Huug en Peter bedankt voor hun inspanningen .

 MT201709 06s

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

De thuisblijvers hadden volgens daghopman Huug wel een beetje gelijk maar als je in September al binnen blijft voor een paar spetters dan belooft dat niet veel goeds voor de rest van het winterseizoen.

MT201709 09

Klaar voor de terugreis

De volgende en voorlopig laatste maandtocht staat gepland voor 28 Oktober en staat onder leiding van Willem v.d. Hoeven