Meerdaagse 2017

Dag 3 Ronde van Noord Noord-Holland

Al tijdens het ontbijt werd door velen de buienradar geraadpleegd alsof het verschil zou maken wie er keek. Het plaatje was zeer teleurstellend. Een groot buiengebied trok van zuid naar noord en bleef veel te veel westelijk. Er werd besloten om per half uur de situatie opnieuw te bekijken en tot die tijd de krant te lezen, fiets te poetsen of wat dan ook om de tijd te doden. Om 11 uur werd het sein voor een verlaat vertrek gegeven. Door dit late uur en de bui die boven een deel van het uitgezette parcours bleef hangen was een alternatieve route uitgezet die niet te ver oostelijk ging zodat de renners achter de bui zouden blijven. De lunch besproken in Enkhuizen werd geannuleerd en Sjef ging op weg om een lunchgelegenheid in Hoorn te bespreken.

MD2017 dag 3 Schagen vertrek MD2017 dag 3 Schagen vertrek 2

 na 2 uur wachten klaar voor vertrek                                     nestor Edmond is er, goedgemutst, helemaal klaar voor

Kort na vertrek leek de beslissing om te starten niet helemaal gerechtvaardigd daar we blijkbaar de laatste bui nog niet hadden gehad. Dat het rijden in natte omstandigheden niet geheel gevaarloos is, bleek toen Dirk de Dank het plotseling nodig vond om op de grond te gaan liggen. Hij had het bordje Val(k)koog te letterlijk genomen en even vergeten dat de remweg in het nat een stukje langer is dan normaal. Geschrokken kon iedereen verder en het werd het gelukkig ook weer droog. De natte weg leverde wel weer een lekke band op. Gerard de Stip was de pineut maar het euvel was weer snel hersteld, we krijgen er handigheid in.

MD2017 dag 3 Alkmaar kaasmarkt 3 MD2017 dag 3 Alkmaar kaasmarkt 6

 de waag in Alkmaar                                    de Rode Steen in Hoorn

Via de knooppuntenroute werd er koers gezet naar kaasstad Alkmaar. Na vereeuwigd te zijn met de kaasmarkt en de Waag op de achtergrond werd het tijd om Hoorn in het vizier te nemen en de oversteek naar het IJsselmeer te maken. Via Stompetoren, Schermerhorn naar Schardam. Hier was het even bekend terrein omdat het peloton hier op dag 1 al was geweest. Na Scharwoude ging het nu echter wel naar Hoorn en hoewel er niet voor de blauwe bordjes werd gereden was het de Thaise Croissant die ondanks het hoge tempo van de tandem de knuppel in het hoenderhok gooide. Piet de Mediator, onze gids ter plekke, liet zich echter het kaas niet van het brood eten en wist op het allerlaatste moment zijn wiel met een banddikte verschil over de imaginaire finish lijn te drukken.

MD2017 Dag 3 Hoorn Hoofdtoren en scheepsjongens van Bontekoe 4 MD2017 dag 3 Hoorn Lunch

  bij de scheepsjongens van Bontekoe                     het alternative lunch adres waar wel stroom was

MD2017 dag 3 Hoorn Lunch 2 MD2017 dag 3 Hoorn Lunch 4 schilderfestival

 mosterdsoep                                           schilderfestival in het bijzaaltje

Sjef had goed werk verricht door een leuke gelegenheid uit te zoeken aan de haven. Echter toen de groep arriveerde sloegen de stoppen door en werd er bij de buurvrouw geluncht. Omdat we niet hadden gereserveerd deze keer geen tomatensoep maar mosterdsoep en een broodje gezond. Verandering van spijs doet eten en dit was een welkome verrassing. Ook in de haven van Hoorn moesten de renners op de foto alvorens de terugreis met een lusje te beginnen. Om Hoorn heen naar Nibbixwoud en Twisk. Vlak voor Medemblik werd er naar de wind toegedraaid. Recht tegen de wind werd de oversteek naar Schagen gemaakt. Gelukkig namen hier de sterke mannen het voortouw. Piet de Frog Augustinus en Edmond Sadic Issac reden naar voren om de koppositie lange tijd niet meer af te geven. De ervaring die deze mannen in de strijd gooiden was niet gering, n.l. 153 jaar. De tandem die veel last heeft van zijwindgevoeligheid door het grote oppervlakte hield zich goed staande. De door het lot aangewezen machinist, Cees de Pruim, was voor de 2de achtereenvolgende dag machinist. Mede door de subtiele coaching van Willem de Nijdige stegen zij tot grote hoogte. Met het binnen rijden van Schagen was een ieder blij weer op de uitvalbasis te zijn maar tevreden omdat het toch nog mooie fietsdag was geworden. Nadat op het terras een consumptie en een bitterballetje was genuttigd werden de douches bezocht om tijdig aan het diner te verschijnen. Het toetje werd opgediend in de bar waar een groot scherm de renners in de gelegenheid stelde de zeer belangrijke voetbal wedstrijd Nederland – Luxemburg te bekijken. Het resultaat stemde in tegenstelling tot het vertoonde spel tot tevredenheid en was reden om er nog eentje te nemen.

MD2017 dag 3 Schagen diner MD2017 dag 3 Schagen voetbal

 uit de grond van zijn hart                                                           mooi resultaat, niet best, de stemming was top