Meerdaagse 2017

Dag 4 Schagen – Noordwijk

Aan alles komt een eind en dat gold ook voor de Meerdaagse 2017. Niet echter voordat de laatste etappe gereden wass. Het vertrek stond voor 9:30 uur op het programma om een ieder in de gelegenheid te stellen zijn bagage en eventueel fiets in de bus (ter beschikking gesteld door Anton Kraska) te plaatsen. De chauffeur van de dag Jan van Santen was al heel vroeg op pad gegaan om tijdig aanwezig te zijn.

MD2017 dag 4 Vertrek

  chauffeur Jan en opstapper Sjef hebben er zin in

Gerard de Stip nam op advies van Gert Dr. Fuentes Cramer plaats in de bus samen met Rubberen Robbie die een alternatief programma had bedacht. Het uitgedunde peloton startte in westelijk richting naar St. Maarten om verder over de Westfriesche Zeedijk in Schoorldam uit te komen. Tussen Schoorl en Bergen werd een mooie lus door de duinen gemaakt. Via Egmond a/d Hoef en Egmond Binnen werden Limmen, Castricum en Heemskerk aangedaan alvorens in Assendelft bij Restaurant Boss de lunch geserveerd te krijgen. Hier was ook Sjef afgezet en de gehele familie v.d. Berg was uit Noordwijk komen fietsen om het laatste stuk gezellig mee te rijden.

MD2017 dag 4 Assendelft Lunch 2 MD2017 dag 4 Assendelft Lunch 4

 Assendelft lag op de helft             familie v.d. Berg waren de ophalers van deze Meerdaagse

MD2017 dag 4 Assendelft Lunch 3 MD2017 dag 4 Pontje Buitenhuizen

  het einde komt in zicht de, stemming zit er goed ? in            pontje Buitenhuizen (Piet was in een keer mee !)

Na de lunch werd het Pontje Buitenhuizen gezocht en gevonden om met een lusje naar Spaarndam te koersen. Via de Ruïne van Brederode werden de Zuid Kennemerduinen betreden om in Bloemendaal aan Zee uit te komen en de vertrouwde weg naar Zandvoort te nemen. Over het fietspad door de Amsterdamse Waterleiding werd Noordwijk bereikt waar aan de overkant van de Stayokay bij Restaurant Langs Berg en Dal even opgestoken werd om op het afgesproken tijdstip in Noordwijk bij de Rolly Golf aan te komen. Hier stonden de fans al te wachten om de renners hartelijk te onthalen.

MD2017 dag 4 Terminal biertje Langs Berg en Dal

  een terminaal biertje vlak voor de eindbestemming

De Meerdaagse 2017 zat er op en de commissie kon bedankt worden voor het regelen van een zeer geslaagde versie. De wind zullen de deelnemers niet snel vergeten evenals de vele lekke banden (directeur materiaal Jan de Mug v.d. Zalm deed goede zaken en raakte aardig door zijn voorraad heen). Vier kapiteins op een schip hoeft geen enkel probleem te zijn, dat is deze dagen wel bewezen door de heren van de commissie. De thuisblijvers hadden natuurlijk weer ongelijk en zij die wel van de partij waren kijken al uit naar de volgende versie in 2018. Het was nog lang gezellig tijdens de nabeurt.

MD2017 dag 4 Rolly Golf 2 MD2017 dag 4 Rolly Golf 3

 het zit er op                                                                            eentje kon niet blijven zitten

MD2017 dag 4 Rolly Golf 5 MD2017 dag 4 Rolly Golf 6

 de sfeer was prima                                                                  aangenaam vertoeven in het zonnetje 

MD2017 dag 4 Rolly Golf 7 MD2017 dag 4 Rolly Golf 9

  fans en rijders herenigd                                                                en het bleef nog lang gezellig

MD2017 dag 4 Rolly Golf 12 MD2017 dag 4 Rolly Golf 15

  de commissie wordt hartelijk bedankt              de voorzitter heeft het laatste woord

 

Het laatste woord is aan de voorzitter:

'Een Meerdaagse fietstocht bij de TFC is waar het in de kern over gaat: toerfietsen. En ja, wij vinden het ook fijn om af en toe eens de grenzen van hard fietsen op te zoeken. Bij deze alweer 27ste Meerdaagse waren er door omstandigheden minder rijders dan andere jaren. Ik ben er vooral trots op hoe wij van elkaar hebben genoten. Een woord van dank aan de Cie voor de samenwerking, en dat wij het mogelijk hebben gemaakt om ook Sjef Dubbeldeman mooie dagen te laten hebben, zodanig dat het werkte voor hem en ook voor de groep. Met z'n allen hebben wij iets moois in de wereld gezet. Wij hebben, ondanks de soms barre weersomstandigheden, de weg voorwaarts steeds weer kunnen vinden. Ik zie alweer uit naar volgende edities van de Meerdaagse en wens een ieder voor straks een fijn vervolg van het weekend'.

De TFC Meerdaagse 2017 en zonnige afsluiting bij De Rollygolf is mede mogelijk gemaakt door sponsoren De Kleine Stip Beheer B.V. en Vleeswarenfabriek Kaska B.V. waarvoor onze hartelijke dank.