Maandtocht 28 April 2018

Rond de plassen

Ondanks de dreigende lucht stonden er om 8:30 uur, een nieuwe tijd, 24 heren aan het vertrek voor een rondje om de plassen dat door daghopman Joop “de Zwarte” Zonderwijk was uitgezet. Een aantal “nieuwe” gezichten lieten zich zien en de tandem met Willem “de Nijdige” van Klaveren en piloot Dick “de Pony” Meeuwenoord zag er zeer strak uit.

Dorp uit

Foto: Piet Groen - We zijn weg

Nadat de Noordwijkers bij de AD bokaal naast de prijzen hadden gegrepen was de animo om wat meer te fietsen duidelijk aanwezig maar de concurrentie slaap natuurlijk ook niet en zo waren Voorhout, Nieuw-Vennep, Katwijk en fusiegemeente Noordwijkerhout ook volop vertegenwoordigd.

De start was rustig maar na het uitrijden van City of Space 2018 werd het tempo opgevoerd. Normaal een teken dat Sjef “rubberen Robbie” Dubbeldeman zich achteraan komt melden maar dat was deze keer niet het geval. Zijn plek goed zoekend handhaafde hij zich wonderwel voorin de groep.

Onderweg

Foto: Piet Groen - Daghopman laat boerderij Geertje achter zich

Bentwoud werd opgezocht, een pareltje voor de Haagse recreant (en de fietsers van de TFC) en doorkruist om zo via Boskoop (Cees “de Oliebaron” Spruijt was hier al zolang niet geweest dat hij niet meer wist waar het bordje stond), de hefbrug bij Alphen en Zwammerdam langs de Meije richting De Halve Maan te rijden waar de koffie al stond te dampen.

GCD

Wilde in het verleden nog weleens afscheid worden genomen van renners die korter, sneller of langzamer wilde koersen, dit keer was het de omgekeerde wereld. Er werd bijgesloten tijdens de koffiestop en de groep vergrootte zich tot 25 man. “Haring” Arie Ouwehand had het clubbericht niet goed (genoeg) gelezen en had zich om 9:00 uur bij Sportcomplex Duinwetering gemeld om hier te horen dat de Maandtocht al een half uurtje eerder was gestart. Hij stond niet alleen want ook Hans “de Naald” Pauelsen en Chrit Deckers behoorden jl. zaterdag tot de laaggeletterden van de TFC. Arie wilde toch starten en is, vergezeld van Hans tot aan Ter Aar, op weg gegaan om bij de koffie de aansluiting te vinden. Misschien toch handig om de verstrekte informatie in het vervolg aandachtiger te lezen :-)

Nadat de punt en de koffie waren verteerd werden de paardjes weer opgezocht om de tweede helft te beginnen. Nu is 25 man best een grote groep en misschien net te veel van het goede maar het was Sjef die voorstelde om de groep te splitsen en met zijn twee vazallen (Cees Spruijt en Gerard “de kleine Stip” Duijndam) een klein gaatje naar de grote groep te laten.

Het weer werd geleidelijk minder en er vielen de nodige druppels echter zonder dat er van plensbuien gesproken kon worden. Met de regenjasjes uit de TFC collectie was dit geen enkel probleem en zo werden Woerdense Verlaat, Noordse Dorp, Zevenhoven, Noordeinde, Nieuwveen, Papenveer, Ter Aar en Woubrugge aan de zegekar gebonden.

Bij de brug over de Woudwetering was zojuist een vrouw ongelukkig ten val gekomen en dat was geen prettig gezicht. Daar er al hulp werd verleend door een aantal Avanti renners werd er voorzichtig omheen gereden om de rit richting Hoogmade te vervolgen. Robert “foutje bedankt” Otto begon zich langzamerhand zorgen te maken of hij zijn vakantievlucht nog wel zou halen. Bij Warmond aangekomen, (al zie je kerk en toren staan, dan is de rit nog niet gedaan) begon het harder regenen . Het sprintje voor het bordje Noordwijk werd hierdoor afgeblazen daar het zicht voor de brildragers te slecht werd en de laatste drie bochten te glad werden geacht. Hierdoor was Joop Zonderwijk, de complimenten voor een heerlijke rit in ontvangst nemend, de eerste die op Noordwijk terug was.

Parcours

Zonder lekke banden, met dank aan directeur Materiaal Jan v.d. Zalm, was de Maandtocht van April 2018 en groupe verreden en de stemming was van begin tot einde voortreffelijk. De koffie ter afsluiting bij De Rosser werd deze keer overgeslagen want de douches moesten worden opgezocht en de paardjes dringend gereinigd. De volgende Maandtocht is op 26 Mei en zal zijn olv. Cees v.d Niet.

Overzicht