Maandtocht 29 September 2018

Klaar voor vertrek

 

Het weer viel niet tegen en de opkomst ook niet zodat daghopman Huug van Hal niet voor niets zijn Maandtocht had voorgereden met hulp Piet, Peter v.d. Berg. Niet minder als 18 heren stonden er aan het vertrek bij Sportpark Duinwetering en nadat de hopman van dienst zijn praatje had gehouden en iedereen nog even had nagedacht over seinen, veiligheid, zorgen voor elkaar en de routeinformatie tot zich had genomen, kon er vertrokken worden. Afwezig waren nog de Voorhoutse Bergen maar voor hen werd het een ophaalrit en konden nabij Sportpark De Elsgeest aansluiten.

De Klinkenbergerplas werd nu eens aan de kant van de Haarlemmertrekvaart genomen om bij het Bio Science Park te komen nadat Oegstgeest was doorkruist. Het was de beurt aan Peter v.d. Berg om even te zwaaien naar de collegae van de Leidse Brandweer waar hij nog enkele uurtje per week bijklust. Voor koffie was het echter nog te vroeg dus werd er flink doorgetrokken naar de klim over de A4 bij Zoeterwoude.

De nijdige pony

 Foto Piet Groen: De nijdige pony, houden de boel in de gaten.

Via het Zwetpad werd boerderij Geertje (ja die van de witte geiten) gepasseerd om vervolgens de 3 Plassen (Zoetermeerse, Noordhovense en Benthuizer) rechts en Bentwoud links te laten liggen. Nadat er naar Moerkapelle was afgeslagen werd de bekende weg achtergelaten en koers gezet naar Nieuwerkerk a/d IJssel om daarna de Hollandse IJssel via de Klaas Klinkertkade op te zoeken. Deze rivier komt samen met de Nieuwe Maas vlak voor de Van Brienenoordbrug (zie foto). Tijd voor een fotomomentje dus.

Brienenoordbrug

Foto Piet Groen: Piet, Jan, Huug,Piet,Leendert,Ton, Bart, Peter,Dick, Hans, Cees, Willem,Cees, Adrie, Adriaan, Leo, Mark, Henk.

Vanaf de Nesserdijk kan je aan de overkant de, ook in 020 niet onbekende, Kuip zien liggen. Dat er zich onder de TFC’ers enkele fans van de hier spelende vereniging bevinden moesten de anderen dan ook aanhoren: “hier speelt de beste club van Nederland”! Mooi niet dus want de beste club van Nederland was toevallig bezig met de Maandtocht.

Verder door de stad over de Avenue (als je je niks verbeeld, ben je ook niks) Concordia naar de Kralingse Plas waar de stop was voorzien bij de Vier Windstreken. Zoals altijd werd er goed op de bediening gelet om hier vervolgens commentaar op te leveren. De Vier Windstreken kwam er met “snelle en leuke dames in de bediening” goed vanaf. Over de koffie met punt werd met geen woord gerept en zal dus wel niet om over naar huis te schrijven zijn geweest.

Lachen

 Foto Piet Groen: Lachen!

Nadat de paardjes weer van stal waren gehaald en beklommen waren (dit duurt na de koffie altijd iets langer) kon het gezelschap verder naar Ter Bregge om even aan de Rotte te ruiken en direct het Hoge Bergse Bos in te duiken, ja je maakt wat mee op zo’n dag. Over het zingende pad naar het voormalige Floriade terrein in Zoetermeer en dan de klim over de A12 om dan afdalend het Westerpark in te vliegen, nieuw terrein voor menig deelnemer.

Dat nieuwe duurde niet erg lang want via Stompwijk en Voorschoten kwam het einde al ras naderbij. Voor Leendert werd nog even “zijn” tunnel genomen om vervolgens via De Pan, de Oude Rijn en Sportpark De Krom het bordje Noordwijk te zien opdoemen. Eindhalte is volgens goed gebruik De Rosser waar het nog enige tijd erg gezellig was alvorens tijdig huiswaarts te keren. Met 112 km in de benen een mooie tocht waar Huug door een ieder voor werd bedankt.

 Samenvatting

  Foto Piet Groen: Maandtocht September 2018 kort samengevat

De volgende en laatste Maandtocht van 2018 staat in het jaarprogramma te boek voor 28 Oktober en dan zal Willem v.d. Hoeven de schone taak hebben een mooie afsluiter te bedenken. Daar dit de voorgaande edities geen probleem was, hebben we er ook nu weer veel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Wie hier niet op kan wachten kan natuurlijk alle Dins-, Donder- en Zaterdagen aansluiten om de dagelijkse sleur van zich af te trappen want zoals eerder op de dag gehoord: “geen woorden maar daden”.