Meerdaagse 2018 dag 1

Noordwijk - Amersfoort

Het was druk bij de start van de Meerdaagse 2018. Een ieder die dacht dat dit was om de renners uit te zwaaien kwam er bedrogen uit. Huis ter Duin vond het nodig om gelijktijdig een evenement te organiseren dat de toegangswegen naar Restaurant De Klucht volledig blokkeerde. Piet Augustinus kwam daardoor te laat voor het depart. Zonder Piet werd er natuurlijk niet gestart en zodoende begon de Meerdaagse bijna een half uurtje later. Verlaat vertrek zorgt altijd voor stress gedurende de dag want de aankomst staat tussen half vijf en vijf gepland.

MD2018 dag 1 Vertrek 2

Vertrek Meerdaagse 2018 bij Restaurant De Klucht

Nadat er afscheid genomen was van de uitzwaaiers werd de etappe gestart door reserve wethouder Barnhoorn die de renners met vlag en wimpel wegzwaaide. Het vermiste startpistool van eerste wethouder Gerben van Duin was nog steeds niet boven tafel. Natuurlijk werd van Noordwijk afscheid genomen op de Boulevard om vervolgens via het duinfietspad richting het noorden te koersen. Nu denkt menigeen dat alle wegen gekend zijn omdat hier het hele jaar gereden wordt maar koersdirecteur Gerard Duijndam wist de renners tot Halfweg menigmaal te verrassen. Het vervolg richting Amsterdam was door de vele verbouwingen aldaar een complete verrassing. Voor bekend terrein langs het Amsterdam Rijnkanaal werd aangedaan hebben de deelnemers zich kunnen vergapen aan wat er allemaal is bijgebouwd en dat is niet weinig. De laatste 10 km naar Ome Ko in Muiden, waar tussen wal en schip menig huwelijk gestrand is, werd een onbekende fietsersbrug genomen naar de noordzijde van het kanaal om zo dichter bij de Randmeren te blijven.

MD2018 dag 1 Wachten voor Ome Ko

Wachten voor de boot en de lunch bij Ome Ko in Muiden

De normaal in de BPG rijdende renners gaven niet af en zo kon er onder een stijgende temperatuur lekker worden doorgereden. 20 meter voor het bereiken van de lunch moest er nog wel worden gewacht voor de open brug bij de sluizen van Muiden maar daar was niemand rouwig om. Nadat de fietsen enigszins netjes waren gestald kon het etablissement worden betreden. Nadat de drankjes waren besteld kon de lunch worden gekozen. De eerste complimenten vielen de commissie te deel, het smaakte prima.

MD2018 dag 1 Ome Ko

De lunch bij Ome Ko smakkte prima

Na de lunch konden de oevers van de randmeren van het IJsselmeer worden gevolgd om in Spakenburg te vieren dat Gerard “de kleine Stip” Duijndam, daghopman van dag 1, 45 jaar geleden er persoonlijk voor zorgde dat half (de Rooien) Spakenburg in rouw werd gedompeld. Gerard, een niet veel scorende talentvolle middenvelder van vv Noordwijk, onderschepte de bal en ging er mee heen om eerst halt te houden toen hij deze tegen de touwen had gewerkt en Noordwijk de kampioensvlag kon hijsen. Om nog meer zout in de nog altijd openstaande wonde te smeren was hij vandaag ook nog eens in het blauw gestoken, de clubkleuren van vv Spakenburg de aartsrivaal van IJsselmeervogels. Op de foto staat Gerard dan ook met een grote smile na te genieten, zelfs na 45 jaar. Na de foto werd op het plaatselijke plein even halt gehouden om het glas te heffen alvorens de laatste kilometers richting hotel te beginnen.

MD2018 dag 1 45 jaar na dat

45 jaar na dato komt Gerard de kleine stip Duijndam terug op heilige grond

Na aankomst in Amersfoort werden de fietsen gestald en het terras opgezocht om even lekker de benen te strekken en een welverdiende versnapering te genieten. Omdat er om half acht gedineerd zou worden werd er om kwart voor zeven het sein gegeven om te gaan douchen. Fris en fruitig zat iedereen om half acht aan de voor 15 man gedekte tafel op het terras. De temperatuur was voortreffelijk en het voor gerecht ook. Daghopman Gerard vond het tijd voor de prijzenregen. Allereerst was er voor de 4 vaste bewoners van de BPG een waarderingsprijs voor de geleverde prestatie want zonder wanklank hadden de heren de kilometers verteerd. Een TFC Zilveren Kruis petje was de beloning en deze werd in dank aanvaard en direct gedragen.

MD2018 dag 1 Lichtend voorbeeld

Lichtend voorbeeld Willem De Klucht Ouwerkerk met gewonnen shirt

Willem Ouwerkerk viel de prijs voor de meest onopvallende renner te beurt, hij verdiende deze door heel onopvallend diverse hand en span diensten te verlenen en de veiligheid van allen te waarborgen. De dagprijs was voor Huug van Hal in de vorm van de pollekes trui, hij mag zich morgen koninck van het peloton wanen. Last but not least was er nog een quizvraag aangaande het aantal paaltjes waarvoor gewaarschuwd was die dag. Dirk was met zijn antwoord slechts 2 paaltjes verwijdert van het juiste aantal en mocht een prachtige Nieuw-Zeelandse wijn in ontvangst nemen. Dit viel bij hem als erkend wijnkenner in vruchtbare grond.

MD2018 dag 1 Diner

Het eerste diner is in aantocht, de spanning was om te snijden

Na het diner werd er nog vrolijk op nagetafeld en menigeen bleef tot laat van het mooie weer genieten alvorens de kamer op te zoeken want morgen staat er weer een prachtige rit op het programma waarover morgen meer.

MD2018 dag 1 Diner 2

Huug "de thaise Croissant" van Hal heeft de de Koninck trui in ontvangst genomen en laat zien dat deze hem goed staat

Dag impressies

MD2018 dag 1 Muiderslot MD2018 dag 1 Naarden Vesting

Amersfoortse Poort en Naarden Vesting

MD2018 dag 1 Pontje MD2018 dag 1 Niet wijzen Piet

Pontje Eemnes en Piet zou niet moeten wijzen