Meerdaagse 2018 – dag 2

Rondje Amersfoort Noord

Geheel tegen verwachting stonden alle renners op tijd aan het ontbijt. Om de dag goed te beginnen is ontbijten cruciaal en het buffet was uitgebreid, ik mag wel zeggen zeer uitgebreid. Daghopman Cees “Majoor” Spruijt wees er echter wel op dat er om 9:00 uur sharp gestart zou worden en dat dan de paardjes verzorgd moesten zijn. Dit was geen enkel probleem zodat er ook echt om 9:00 uur gestart werd. Echter zonder de daghopman van dag 1. Het weerzien met Spakenburg en om precies te zijn het hoofdveld van IJsselmeervogels had zijn sporen achter gelaten. Gerard zou bij enig herstel de verkorte route naar het lunch adres fietsen. Hierdoor gingen slecht 14 man op stap en de richting was Spakenburg, altijd goed voor een foto moment.

MD2018 dag 1 Spakenburg haven

De haven van Spakenburg

Nadat er enigszins aan de hoge temperatuur was gewend, kon het tempo langs de Randmeren richting Strand Nulde flink omhoog. De twee daghopmannen Cees en Gert “Dr. Fuentes” Cramer konden in het tweede wiel plaats nemen want op voorspraak van Paul “the Boss” Overmars namen Sjef “Rubberen Robbie” Dubbeldeman en good old Jaap “de Poerél” Koemans het heft in handen. De rest kon slechts volgen (je kon er over de smalle paadjes ook niet langs). Bij strand Nulde normaliseerde de boel weer en konden Gert en Cees hun route vervolgen.

MD2018 dag 2 Management by the Boss

Management by the Boss

De gisteren nog bekroonde Willem “de Klucht” Ouwerkerk was luid en duidelijk aanwezig, hij had het plan opgevat om de de Koninck trui van Huug “de thaise Croissant” van Hal over tet nemen. Huug was vooral merkbaar als het aansluiten niet naar zijn zin gebeurde. Na verloop van tijd merkte hij echter dat hij tegen Willem niet op kon en bond in. Willem daarentegen wist niet van ophouden. De uitgesproken wens om bij inhalen te laten weten dat je de laatste van de groep was werd door hem erg serieus genomen en ook gebezigd als voorlaatste, tweenalaatste en zelfs toen hij de kop van het peloton naderde gaf hij aan hoeveel er nog kwamen. Totdat tot hem doordrong dat de trui hem eigenlijk te klein is en naafloop gewassen moet worden ingeleverd. Willem werd niet meer gehoord de rest van de dag.

MD2018 dag 2 Strijders om de Koninck trui

Strijders om de de Koninck trui

Om de toenemende dorst te lessen werd in Ermelo een extra koffiestop ingelast maar 200 meter voor het terras kwam Jaap in aanraking met een UFO. Dr. Fuentes werd geraadpleegd en tijdens de koffie kreeg Jaap een ijskompres op zijn oog. Bij het bestijgen van de fietsen kon Jaap nog met een oog kijken zo dik was de zwelling geworden.

MD2018 dag 2 UFO contact

UFO contact

Dwars over de Veluwe werden de bekende bospaden bereden en dat is niet altijd zonder gevaar zoals Piet “de Frog” Augustinus jammerlijk ondervond. Hij miste een bocht door grove onoplettendheid en reed van het pad af. De te laat ingezette correctie mocht niet meer baten en paapse Piet kuste de grond van de toch wel overwegend Gereformeerd/Nederlands Hervormde omgeving. Slechts twee renners kregen dit mee en dus melde Piet het incident zelf tijdens de lunch om ook in aanmerking te komen voor de pechprijs. Het oog van Jaap had echter dusdanige proporties aangenomen dat er slechts een goede tweede plek in leek te zitten voor Piet.

De lunch in een snackbar in Speuld was buiten gewoon. Verse groente/tomaten soep, een broodje ham/kaas en een broodje kroket en natuurlijk het nodige vocht want warm was het.

MD2018 dag 2 Boss verklaart inmenging

Paul verklaart zijn ingreep voor wat betreft de leiding van het eerste uur

De neusvleugel van de bril van voorrijder commissielid en daghopman Cees "de Oliebaron" Spruijt was tijdens de voorbereidingen zoek geraakt en later in een glas melk door de eigenaresse van de lunch locatie terug gevonden en bewaart. Cees zijn bril kon na vandaag weer dienst doen.

MD2018 dag 2 Neusvleugel

De wonderbaarlijke terugkeer van de fietsbrilneusvleugel

Gerard was ook bij het lunch adres aangekomen en ging met patiënt Jaap en voorrijder Sjef terug naar het hotel. Door onverwachte wegwerkzaamheden werd ook dit nog een mooie rit met meer kilometers als oorspronkelijk de bedoeling was. De rest ging met de nodige omwegen over schitterende paden door de bossen en de meeste volgers waren behoorlijk de weg en de oriëntatie kwijt.

MD2018 dag 2 Aldi stop

De Aldi deed goede zaken met de bevoorrading van de TFC'ers

In Kootwijkerbroek werd de Aldi geplunderd om nogmaals vocht aan te vullen. Op het stoepje gezeten werden de blikjes Fanta en Cola genuttigd alvorens de tocht te vervolgen. Via Hoevelaken werd koers gezet naar het centrum van Amersfoort waar nog een kort bezoek werd gebracht aan de beste kapper van de regio, een neef van Edmond “Sadic” Issac. Een laatste versnapering op het plein in Amersfoort ging niet door omdat de fietsen niet bij het terras mochten worden geplaatst. Cees “Kordaat” Spruijt greep in en zette de mannen in beweging om dan maar direct het hotel op te zoeken. Daar het hotel op hoogte ligt is de afsluiting van de dag altijd een forse klim. Het was Jan “de Occasion” Breedijk die de laatste twee uur al op kop had gereden die de forcing voerde en boven lachend omkeek hoeveel schade hij had aangebracht.

Op het terras waren Gerard, Jaap en Sjef gedoucht en wel al aanwezig en kon er direct begonnen worden met de evaluatie van de dag. Jaap zag er al een stuk beter uit (of we waren er al gewend), Piet zijn knie bleek een schrammetje, Gerard had zijn emoties alweer redelijk onder controle en de rest had alleen maar dorst. 125 km bij > 30° C is geen sinecure. De douches zijn er echter goed voor en om half acht kon er worden aangeschoven voor het diner.

Het was weer een culinair feest dat werd opgeleukt door de prijsuitreiking welke door scherprechter Gerard werd verzorgd. Maar liefst vijf prijzen waren beschikbaar met verschillende onderbouwingen.

Cleem “de Buurtsuper” werd voor zijn tweede deelname aan de Meerdaagse beloond nadat hij de vorige editie aan zich voorbij moest laten gaan door droeve omstandigheden. Zijn terugkeer is tot nu toe echter ijzersterk. Jan “de Occasion” Breedijk was dit jaar voor de eerste keer mee en heeft zich zo vanzelfsprekend aan de groep aangepast dat het lijkt of hij al heel vaak is mee geweest. Piet “de Frog” Augustinus werd voor zijn val, volgens velen deed hij het er om, toch beloond waardoor Jaap de teleurstelling moest wegslikken. Ook Cees “de Pruim” van Zuijlen deelde in de feestvreugde. Zijn stijl van rijden verdient de schoonheidsprijs niet maar zijn goed bedoelde inzet wordt zeer gewaardeerd. Bovengenoemde rijders viel een wielerpetje ten deel.

MD2018 dag 2 Peppie en Kokkie

Peppie en Kokkie

MD2018 dag 2 Jut en Jul

Jut en Jul

Het hoogtepunt van de avond was echter voor de relatief nieuwe voorzitter van de TFC, Piet “de Mediator” Groen. Piet werd geprezen voor zijn inzet voor de gehele TFC en het bezoeken van de minder fortuinlijken, met altijd een fruitmandje om het leed te verzachten. Het overnemen van het voorzitterschap van Arie Duijndam was zeker niet gemakkelijk maar wordt met verve gedaan. Gerard sprak zijn bewondering uit voor hoe Piet hier invulling aangeeft en beloonde dit met een prachtige fles wijn uit Nieuw Zeeland. Dat de deelnemers van de Meerdaagse zich hierin goed konden vinden bleek uit het instemmende applaus. Piet, een beetje overdondert, bedankte voor de mooie woorden. Na de prachtige fietsdag onder tropische omstandigheden werd er nog lang nagetafeld.

Morgen een nieuwe dag met weer een andere route, er gaat geklommen worden.

Foto impressies

 MD2018 dag 2 Jaap duwt MD2018 dag 2 Ouderenberaad

Jaap duwt en seniorenoverleg

MD2018 dag 2 Randmeren

De Koninck en zijn gevolg