Meerdaagse 2018 dag 4

Amersfoort - Noordwijk

Aan alles komt een eind, zo ook aan de Meerdaagse 2018, ware het niet dat er nog een rit gereden moest worden. De strenge planning was gericht op vertrek om 9:00 uur precies. Een nobel streven dat gezien de diverse karakters van de renners waarschijnlijk ijdele hoop zou zijn. Eerst moest er ontbeten worden en gezien het rijkelijk gevulde buffet en de eerdere ervaringen neemt dit enige tijd in beslag. Samen met het binnen druppelen van de renners was daar ook de aankomst van chauffeur van de dag Jan van Zanten die al direct op goede voet met het personeel stond en aanschoof aan het buffet. Dat de fietsen enige verzorging nodig hadden na de natte wegen van dag 3 had alleen Edmond begrepen en hij had tot laat in de nacht verschillende fietsen onder handen genomen, tot groot verdriet van hen die waren overgeslagen. Dit betekende dat er die dag soepel draaiende (zoals het hoort) fietsen rondreden en enkelen met behoorlijk wat bijgeluiden.

Om kwart voor negen moesten de tassen worden geladen zodat Jan de terugweg kon aanvaarden en nadat gecontroleerd was dat alle kamersleutels waren ingeleverd, de rekening was voldaan en er afscheid genomen was van het personeel, kon er klokslag 9:00 uur worden gestart. Nog nooit vertoont in de geschiedenis van de Meerdaagse.

MD2018 dag 4 Jan de Koninck MD2018 dag 4 Jan met overzicht

Jan "de Koninck" Breedijk klimt en controleert

Er werd goed begonnen met de afdaling van de klim van dag 3. De hoogste snelheid van de dag werd direct door de Konick genoteerd en met vliegende vaart werden de bospaden opgezocht. Via Austerlitz, Driebergen, Cothen (waar voorzitter Piet eens heeft deelgenomen aan het jaarlijks kampioenschap kersenpitten spugen maar met een afstand 1,47 meter net niet in de buurt kwam van het record dat op 21,72 meter staat) en het Amsterdam Rijnkanaal ging het naar de Lekdijk. Bij Culemborg werd de Lek overgestoken met de pont die netjes lag te wachten. Verder ging het via Zijderveld en Hei- en Boeicop naar de koffie in Lexmond.

MD2018 dag 4 Pontje Culemborg

Even uitblazen op de pont naar Culenborg

De gemeente Lexmond wist kennelijk van onze komst en was versiert en uitgelopen. De weg was afgesloten en de muziek stond aan, de renners toegejuigd. Rondom Lexmond was ook nog een defilé van old mobiles waar de renners een stukje jeugdsentiment in herkenden. Voor ieder wat wils want er reden honderden personenauto’s, brandweerwagens, two seaters, cabrio’s, vrachtwagens met bouwjaren vanaf 1880. Bij eetcafe Bommel werd halt gehouden voor koffie met rondo, welke door de chinese eigenaresse bij de warme bakker aan de overkant van de straat snel werd gehaald. Hierdoor was er even een tekort aan serverend personeel en kon Huug zijn kunsten nog een keer tonen.

MD2018 dag 4 Huug in Lexmond

Jong geleerd is oud gedaan

Deze extra koffiestop had wel invloed op het tijdschema en omdat de toeschouwers langs het parcours niet teleurgesteld mogen worden werden er verse krachten op kop van het peloton gedirigeerd door daghopman Gerard. Cees en Dirk waren de pineut. Om de veerman bij Ameide geen kans te geven stiekem te gaan lunchen en de renners een uurtje te laten wachten werd Cees vooruit gestuurd met als gevolg dat hij de bordjes allemaal opstreek. De veerman werd, zittend aan boord genietend van het zonnetje, gewekt en de mannen werden netjes naar de overkant gevaren. Cees kon na zijn inspanning de kop aan Huug afgeven, die na een lange sprint het bordje Hekendorp, eerst na 4 km, op zijn conto kon bijschrijven, voor wat het waard is.

MD2018 dag 4 Pontje Ameide MD2018 dag 4 Cie overleg

Over de Lek bij Ameide en de commissie heeft beraad

Via Polsbroekerdam werd, nu met wind tegen, Oudewater bereikt waar de lunch was besproken. Bij Lumiere werd besloten om uit de variaties van dikke boterhammen, zonder friet, te kiezen. Op de grote van de porties na (veel) was er niets op aan te merken en met volle magen werd begonnen aan het laatste rak van de Meerdaagse. Via de smalle wegen door de Reeuwijkse Plassen waar opnieuw kennis werd gemaakt met een UFO. Dit maal was Jaap een gewaarschuwd man en bukte op tijd waardoor vriend Paul met de eer ging strijken door een alien te zijn beschoten. Gert had voor dit buitenaards geweld geen remedie en dus ging het verder richting Boskoop.

MD2018 dag 4 opnieuw UFO contact

Voor dit buitenaardsgeweld heeft ook Dr. Fuentes geen passende oplossing

Wist Cees Spruijt enige maanden terug niet meer waar Boskoop lag, nu had hij blijkbaar een helder moment want waar alle anderen de lunch nog zaten te herkauwen was Cees er als de kippen bij om “zijn” bordje binnen te halen. Via Hazerswoude ging het naar Leiden waar bij de kruising van N11 en A4 werd besloten het thuisfront te informeren dat er binnen 45 minuten gefinisht ging worden. Het bordje Warmond ging vervolgens aan iedereen voorbij want het stond 2 meter buiten het parcours, alle inspanning ten spijt. Voorbij de Klinkenberger Plas kwam nog een lastige passage ivm met wegwerkzaamheden ter hoogte van het oude GWS terrein. De noodvoorziening is dusdanig gevaarlijk dat menig erkend coureur hier al een knieval heeft moeten maken. De koers werd enige tijd geneutraliseerd om bij Voorhout vanuit een gesloten peloton de eindsprint in te kunnen zetten. Het bordje Noordwijk binnenhalen is en blijft bijzonder. Er waren de nodige kandidaten en onze zorgenkinderen behoorden na goed ingereden te zijn tot de topkanshebbers.

MD2018 dag 4 BPG

De BPG'ers in een beeld gevangen

Er stond echter geen bordje want de aankomst was besproken bij Noordwijk Buiten categorie. De binnenkomst was er niet minder feestelijk door. Het weerzien met partners, familie en vrienden was hartverwarmend.

De nazit kon beginnen en het laatste woord van de commissie kon worden uitgesproken. Gerard was spreekstalmeester en deed verslag van de Meerdaagse 2018. De laatste prijs kon gewonnen worden door het juiste antwoord te geven op de quizvraag en er was even verwarring of de oude of de nieuwe “de Koninck” had gewonnen. Het bleek de nieuwe, Jan Breedijk, te zijn die Huug van Hal aftroefde.

MD2018 dag 4 Er kan er maar 1 eerste zijn

Spreekstalmeester Gerard verteld Jan dat er maar 1 de eerste kan zijn maar dat wist Jan allang

Het woord van de Dank was zoals altijd kort. De partners werden geprezen voor de geboden vrijheid aan hun geliefden, de chauffeurs Jan van Zanten en Anton Kraska voor hun bereidwilligheid de bagage van en naar Amersfoort te rijden en de commissie werd in het zonnetje gezet.

MD2018 dag 4 Woord van de dank MD2018 dag 4 Woord van de dank 2

Het woord van de Dank zoals altijd kort maar krachtig

Nadat de voorzitter der TFC Piet Groen zijn zegje had gedaan was de 28ste Meerdaagse 2018 tot een eind gekomen. Toch mooi dat wat Arie in de wereld heeft gezet in zijn geest wordt voortgezet.

MD2018 dag 4 Piet slotwoord

Piet heeft het laatste woord

Rest de afrekening van commissie penningmeester Cees met TFC penningmeester Cleem maar Cees gaf al te kennen dat zijn zakjapanner aangaf dat de uitgaven geen al te grote afwijkingen te zien geven ten opzichte van het budget. Dit natuurlijk mede door de royale giften van onze Meerdaagse sponsoren, Kraska Salami, kleine Stip beheer en Kees Fiets waarvoor dank van alle deelnemers t.w.:

Edmond Issac, Piet Augustinus, Jaap Koemans, Paul Overmars, Gerard Duijndam, Huug van Hal, Willem Ouwerkerk, Jan Breedijk, Cees van Zuijlen, Sjef Dubbeldeman, Piet Groen, Cleem Verweij, Gert Cramer, Cees Spruijt en Dirk Hazenoot

Dag impressies

MD2018 dag 4 Zorgenkinderen MD2018 dag 4 Cees v Z blij dat hij er is

De zorgenkinderen en Cees zijn blij weer thuis te zijn

MD2018 dag 4 Vriendschap MD2018 dag 4 Vrienden

 Hand in hand kameraden

MD2018 dag 4 Wie denk jij dat je bent MD2018 dag 4 Niet wijzen

 Ho ho, niet wijzen

MD2018 dag 4 Nazit

Noordwijk Buiten, een prachtige aankomstplek 

 MD2018 dag 4 Lek MD2018 dag 4 Commissieleden

Lek treft de commissie

 MD2018 dag 4 Pien met overzicht

Pien heeft alles onder controle

MD2018 dag 4 Bloemenpracht

Noordwijk Buiten categorie